Dip. Pengajian Sukan UiTM (18/4/15)

Assalamualaikum. Pada 16/4/2015 ayah saya check internet UiTM punya result. Tiba2. POM. Saya ditawarkan Dip. Pengajian Sukan, UiTM tapi ofc lah kena temuduga T^T  Ni part paling lemah ni. Aku smpai mcm give up tak nak hadirkan diri utk temuduga tu. Kalah sebelum bertanding mcm tu lah. Tapi kawan2 aku bgi semangat. Allah kuatkan hati aku. Jadi aku pun pergilah.. Temuduga Pengajian Sukan ni perlu melepasi ujian kecergasan fizikal. Haa, 18/4/2015 dah temuduga. Aku tau petang 16/4/2015. Setelah sekian lama tak membina stamina. Tiba2 kena prepare utk fitness test. Gila tak gila? Mmg masa tu tgh low gila lah stamina. Confirm.Then dah lah seumur hidup tak pernah2 interview. Mmg tak ada pengalaman gila. tu yg down tu. Lepastu..

18 April 2015. Pagi tu daftar.  Dapat borang, isi. Then tunggu utk panggilan fitness test. Group by group. Dalam 15 min menunggu turn kami pun sampai. Ada 4 jenis test. Lari T, Sit up, lompat statik, bleep test. Siapa yang masuk PLKN tau lah. Lari T utk perempuan kena lepas sebelum 10 saat. Aku dapat 14.9saat. Hahahahahaha, so dapat 1 point je. Sit up dia senang. Sebab aku mmg biasa buat sit up ni. Siapa yg tak biasa rasa perit lah sikit kot. Sit up dia jenis yg kena tahan2 tu. Aku score 5 point. Lompat statik. Haa. Ni kalau kaki panjang senang lah. Disebakan kaki aku "terlalu panjang" aku score 3 point je. Hahahaha. Last sekali bleep test. Benda dia ni lari ulang alik makin lama makin laju. Benda ni kalau stamina tinggi boleh lah. Sebab aku terpaksa menduduki ujian fitness secara tiba2. Stamina aku low gila. Aku dapat score 3.1. Tapi abang tu salah tick jadi 2.2 je. Dia tertukar dgn perempuan sebelah aku. So aku dapat 1 point je. Hurgh -_______-

Pengalaman yg boleh highlight. Masa lari T tu baru berkenalan dgn orang2 lain. Masa lompat statik aku try 2 kali.. Masa sit up. Haaa, ada abg ni berdiri. Kan nak buat sit up kena baring then abg tu jalan2 dpn kau teramat2 tidak selesa ye. Harap maklum. Lepastu, bleep test. Kitaorg dah start. Lepastu ada yang lari separuh je. Tak lari sampai habis. Then kena repeat SEMUA SEKALI. Stamina dah lah low. Makin penat lah. Lepastu pula abang tu tertukar kertas aku dgn perempuan sebelah aku. Aku lari smpai level 3, perempuan tu lari smpai 2.2 je. Sebab aku perasan dia keluar awal dari aku. Lepastu abg tu masa bagi kertas. Dia bagi kertas aku kat perempuan tu. So aku pun mcm eh itu kertas saya. Muka abg tu mcm o ow. Tapi malangnya aku tak perasan. Aku just mcm pelik kenapa aku dapat 2.2. Baru harini aku perasan. Tak mampu buat apa dah. Redha. Ada rezeki ada lah. Hm. :')

Habis je ujian fitness kena tukar baju then interview dgn panel. Kena speaking okay. Dah lah penat tak habis lagi then kena fikir nak susun ayat utk interview. Hhahaha, tapi seriously benda paling awesome haritu part interview. Even kena speaking. Aku speaking sekali 2 org. Then org yg interview tu kenakan org sebelah aku. Dia tnya smoking tak solat tak. Then dia suruh baca surah al mulk. Hahahaha. Aku tak kena. Dia tnya je surah apa yg aku hafal. Aku gelak je. Then org yg temuduga tu pandang je aku sambil senyum. Lepastu siap suruh bersilat pakai baju kurung. Bila nak buat dia ckap dia gurau je. Hahahaha. Okayyyy. Cantik gurauan dia. Tapi best lah. Aku dapat dua2 lelaki yg temuduga tu. Haaa. Sporting je mereka. Hahaha.

Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar.Kemudian, aku balik dgn amannya. Sekarang tgh tunggu result. Kalau ni yg terbaik utk aku in sha Allah ada rezeki dia. Doakan :)

You Might Also Like

2 comments