UiTM?

Assalamualaikum.

Nak cerita. Aku dapat sambung belajar kat UiTMMMMMMM. Kos yg aku nak. Pengajian Sukan. Alhamdulillah dapat lanjutkan pelajaran. TAPIIII. Kat Jengka. Kat mana tu? PAHANGGGG. Mmg lah sekarang ada highway 2 jam dah sampai. Tapiiii, aku mmg tak pernah berpisah dgn family. Kau dpt faham tak perasaan tu? Hahahaha.. Anak manja? Ye, aku mmg dari kecik di didik duduk rumah dgn parents. Sejak duduk rawang je aku kadang2 keluar dgn kawan2 tu pun bukannya keluar jauh mana. Boleh kira jugak lah pakai jari. Sejak umur aku 17 tahun baru start keluar. Tiba2 tahun ni 18 dah kena berdikari. Duduk jauh, jarang jumpa parents. Rasa? Hahahaha, tapi alhamdulillah lah. Aku pass interview. Dapat ipta. Tahun ni ramai tak dpt. boleh kira percent jatuh lah. Tapi itu lah. Nak buat mcm mana kan. Nak taknak kena lah mengharungi cabaran belajar. Kalau sekarang tak masuk dunia baru bila lagi kan? Hm, org ckp mula2 je mcm ni. Lama2 happy. I hope so. Doakan aku lah kay. Hm, so far.. Preparation dah 80% lagi 20% je lagi nak siap. So yeap. Selamat melangkah ke dunia baru Nur Aqila Lyanaaaaa. Hahahaha.

Benda yang aku sedih nak masuk U ni.. Kena pisah dgn family. Ofc, kahwin acu aku yg rapat gila pun tak boleh pergi sebab 2/6 aku masuk, 6/6 akad nikah, 7/6 sanding. Hmmm, then jumpa parents jarang. Apa lagi kakak. Dua 2 sambung belajar. Next, kawan? Aku seorang je dpt uitm jengka. Siapa tak sedih kan. Bnyk sgt kenangan sama2.. Goodluck lah awak semua menempuh hidup akan datang. Semoga awk semua tak lupa saya. Semoga je lah. Saya tak lupa kalian even dah ada kawan baru nnt. Kecuali kalau saya amnesia atau hilang ingatan. Tu belakang cerita. Kita tak tau kan.

Tapi apa2 pun terima kasih semua untuk bahagia kan saya selama ni. Bgi tunjuk ajar. Untuk semua lahh. Now kena duduk sendiri buat semua sendiri. Hahaha so terima kasih lah semua untuk bantu saya selama ni.. Dann untuk kenangan baik buruk semua. Paling tak boleh lupa, SILATTT. Hahaha, walaupun form 4  baru kenal silat. Tapi yeap. Tak boleh lupa. Sayang sangat dgn silat. Kalau ada rezeki masuk silat kat UiTM saya cuba masuk. Harap dpt bertanding lah. Rindu sgt. Hahaha, bak kata orang kan "silat takan mati dalam diri selagi jasad masih bernyawa" wah. Hahahaha..

Haaa so tu je lah, semoga aqila tabah, lebih matang, dan pandai berdikari. Aminn. Doakan yg terbaik. Sekian.

You Might Also Like

0 comments